A színpompás virágkarnevál Madeirán

Madeira szigete rengeteg kincset rejt magában. Meseszép tájakból, nagy erdőkből és sűrű növényzetből egyáltalán nincs hiány, ráadásul a még megmaradt babérlombú erdők az UNESCO Világörökségi listáján is szerepelnek. A csodálatos szigeten a számos látnivaló mellett hangos programokból sincs hiány, az egyik legnagyobb látványosság a Madeira Flower Festival, vagyis Virágkarnevál. 

A gyönyörű Madeira egyedülálló a nagy erdőib, egzotikus növényrengetegei, bájos falvai és a szinte állandóan kellemes, tavaszias éghajlata tekintetében is, ráadásul ha ide utazunk, látnivalókban és programunkban sem lesz hiányérzetünk.

Az egész évben tavaszias időjárással büszkélkedő Madeira a nyugalmat kedvelő és kereső turisták számára hatalmas lehetőségeket rejt, de természetesen a portugál temperamentumhoz híven a hangos, zsongással teli színes programokban sincs hiány. 

 

 

Minden év áprilisában megrendezik a Madeira Flower Festival-t, vagyis a Virágkarnevált, ami az egyik leghangosabb, leglátványosabb, legszínesebb és legelképesztőbb program a szigeten. Az biztos, hogy ha csak egyszer is részt veszünk a karneválon, sosem fogjuk elfelejteni azt. 

Az viszon jó tanács lehet, hogy már időben döntsük el, ha el szeretnénk látogatni a karneválra, hiszen érdemes minél előbb szállást foglalni, ugyanis ebben az időszakban rengeteg a turista, és hamar elkapkodják a jó szálláshelyeket. 

 

 

A színpompás fesztivál az egyik leghatalmasabb virágkarnevál a világon, hiszen tömegek öltöznek be virágjelmezekbe, valódi virágok illata kering a levegőben és hatalmas, virágga borított kocsikon vonulnak a z utcákon a fellépők. Természetesen különböző programokkal is várják ilyenkor az érdeklődőket. 

Sokak szerint tavasszal a leggyönyörűbb a sziget, ilyenkor a legkönnyebb beleszeretni. Ebben az időszakban ugyanis a főváros jacarandafái virágba borulnak, és ettől az egész város csodálatos lila színbe öltözik. 

Madeira jelképe egyébként a papagájvirág, ami hatalmas bokrokon nyílik és szinte egész évben elkápráztatja a turistákat, de a helyi lakosokat is.  

 

 

Természetesen a tengerben való fürdőzés is az kedvelt programja a turisták körében, ezt azonban jobb, ha a két legmelegebb nyári hónapra, augusztusra és szeptemberre időzítjük, ugyanis ilyenkor is maximum 23 fokot mérhetünk és a tenger sem melegebb ennél. 

 

 

Az utazás szerelmeseinek tehát mindenképpen ajánlott felvenniük a listájukra Madeira káprázatos szigetét, hiszen garantált, hogy életre szóló élményekben lesz részük itt.