Nyári romantikus programok Budapesten

Tikkasztó nappalok és kellemesen hűvös esték jellemzik a budapesti nyarat, amely egyben a randik főszezonja is. Ilyenkor mindenki jobban ráér, s a párok szinte alig tudnak választani a nagyszerű programlehetőségeket és beülős helyek közül. A margitszigeti sport, piknik vagy iszogatás a klasszikus választás, de természetesen számos más lehetőség is van. Lássunk néhány romantikus ötletet!
Nyári romantikus programok Budapesten

Libegővel az Erzsébet-kilátóra

Nem visz rettentő magasságokba a Libegő, de kimondottan varázslatos érzés, hogy a fák koronája és a budai házak, kertek fölött „repülünk”. Felfelé az élmény, lefelé pedig talán a panoráma izgalmasabb.

Legalább fél napot kitesz a program, hiszen felérve csak pár lépés az Erzsébet-kilátó káprázatos panorámája. A közelben fagyi és lángos több helyen is kapható, a Normafa és a Tündér-hegy pedig bővíti a túralehetőségeket.

Hajózás a Dunán

Ha igazán kivételes élményt keresünk, akkor a dunai hajókázás tökéletes ötlet. Mindkét part látnivalói lélegzetelállítók, különösen az esti órákban. Mi több, egy romantikus hajósvacsora Budapesten kellemes zenével megadja a módját a lánykérésnek is. Szerelmünk biztosan örökké emlékezetébe vési a meghitt pillanatot.

Kopaszi-gát

Autó mellett biciklivel és gyalogosan is megközelíthető ez az életteli zöldövezet, ahol kedvünkre piknikezhetünk vagy sétálhatunk, szemlélve a Dunát. Ha pedig a panoráma mellett gasztronómiai kalandra vágyunk, választhatunk a számos jó nevű étteremből.

Városnéző séták

Különösen a történelem és a misztikum szerelmesei értékelik a párszász éves sztorikat, amelyeket egy érdekes városnéző sétán megismerhetünk. Ahogy a szolgáltató, úgy a téma is egyre több lett az elmúlt években. Hallhatunk például bűntényekről, szecessziós épületekről, hírek szülöttekről, csak, hogy néhány említésre kerüljön.

Egy ilyen program kevésbé alkalmas beszélgetésre. Levezetésként azonban beülhetünk egy bárba, s megvitathatjuk a sétán elhangzottakat.

Károlyi-kert

Ha Pest szívében keresünk egy kis nyugalmat, a francia stílusú Károlyi-kert nem hagy cserben. Itt kevesebb a látnivaló, de a hangulat kiválóan alkalmas beszélgetésekhez és sétákhoz. Ráadásul pár lépésre a helytől nagyszerű fröccsöt vagy kávét szerezhetünk be.

Feneketlen-tó

A budai részen sem muszáj túl messzire menni, hogy egy szép parkban beszélgethessünk. Spontán randiötletnek is megfelel, ha meglátogatjuk a Feneketlen-tavat, veszünk egy fagyit, s elhelyezkedünk egy padon vagy pokrócon.

Összefoglalva: A nyári időszakban sok új kapcsolat születik, de bőven kerül sor lánykérésre is. Budapest nagyszerű helyszíneket és programokat biztosít akár egy egyszerű beszélgetős randit, akár egy romantikus lánykérést tervezünk.

Kapcsolódó cikkek

Torockó - ahol az idő megállt – egy varázslatos székely falu Erdélyben

Torockó - ahol az idő megállt – egy varázslatos székely falu Erdélyben

Torockó, egy kis falu a Fehér megyei Torockói-medencében Erdélyben, egy olyan hely, ami megőrizte hagyományos székely jellegét.

Glastonbury fesztivál

Glastonbury fesztivál

Manapság nagy népszerűségnek örvendenek a feszitválok a világ minden táján. Az egyik legismertebb az angliai Glastonbury fesztivál.

Tiszavirágzás Szolnokon

Tiszavirágzás – Kiváló program júniusra

Nem biztos, hogy mindenki tudja, hogy Európában szinte csak a Tiszán virágzik a folyó.