Oldtimer Show

Oldtimer Show a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A 10 hektáros rendezvényterületen 500 oldtimer jármű és több kiegészítő program látható.
Magyar Vasúttörténeti Park - Oldtimer Show!

Oldtimer Show-n ismét új kiállítási anyagot láthatnak a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Ezúttal minden eddiginél nemzetközibb a felhozatal! 11 országból Budapestre érkező oldtimer gyűjtők mutatják be féltve őrzött kincseiket. Külföldi oldtimer restaurátor cégek is bemutatkoznak a budapesti Oldtimer Show-n. Igen ritka és méregdrága példányok vannak kiállítva. Néhány az érdekesebbek közül: Mercedes Special Roadster, Bugatti sportautó, fakerekű antik autók, 100 évesnél öregebb motorkerékpárok. A keleti blokk gyártmányairól sem feledkezünk meg. A 30-as évek Praga modelljeitől a KGST éra nosztalgia autói is láthatók, a Volga taxitól a Moszkvics rendőrautóig. Bemutatjuk Magyarország legkevesebb kilométert futott, eredeti állapotú Ladáját is, melyben csak 493km van. Az autókon és a motorokon kívül buszok, teherautók, traktorok, stabil motorok, gőzmozdonyok és vasúti kocsik is bemutatásra kerülnek. Az Oldtimer Show jellegzetessége, hogy minden járműtípusból csak 1-1db-ot mutatunk be. A bemutatott oldtimer járművek száma így is eléri majd az 500db-ot!

A kiállítócsarnok elrendezésében is újításokkal állunk elő, valamint interaktív bemutatók is a mozdony körfűtőházban. A kiállítás 3 napja alatt egy Datsun veterán sportautót építenek össze a restaurátorok a látogatók szeme előtt. Az összeépítés mozzanatairól percenként fotót fogunk készíteni, így a rendezvény vége felé már a teljes összeépítési folyamat is látható lesz egy monitoron. Az autózás őskorából bemutatunk egy igen érdekes darabot: Henry Ford első robbanómotoros járműve lesz látható az Orient csarnokban, az 1896-ban született Ford Quadricycle. A kiállításon az eredetivel megegyező másolat lesz látható, melyet többször be is fogunk indítani a közönség előtt.

Érdemes idén is eljönni a Vasúttörténeti Parkba családostól, hiszen rengeteg díjmentesen kipróbálható gyerekprogram ia 10 hektáros parkosított területen. Régi idők mezőgazdasági termelőeszközeit lehet kipróbálni: kukarica morzsoló, daráló, tökpucoló. Meg lehet nézni a Csabai Tájház múzeumot, amiben megkóstolható a világhírű Csabai Kolbász is. A gyerekeknek 3db állatsimogató karám 50db állattal, valamint népi játszótér 40 féle népi játékkal. Ez mind ingyen! Ezen kívül díjmentesen ugrálhatnak a kicsik a légvárban vagy csúszdázhatnak a légcsúszdán. Díjmentes a WC-mosdó használat is, valamint a parkolás is. A szervezők díjmentes Fesztiválbusszal szállítják az Oldtimer Show utasait a rendezvény teljes nyitvatartása alatt oda-vissza a Nyugati-Pályaudvartól a Vasúttörténeti Parkig. A Vasúttörténeti Park természetesen vasúton is megközelíthető. Az Esztergomi vonalon a „Vasútmúzeum” megállónál hétvégén megáll a vonat.

A felnőttekről sem feledkeztünk meg a programokkal. A rendezvényen Gasztro utca, ahol minden nap az első ezer látogató Sápi gyümölcsbor kóstolót kap ajándékba. Lesznek más kiegészítő rendezvények is: Kalandjárók Kiállítás, Kézműves Vásár, Oldtimer Találkozó és Tuningautó Kiállítás a család tinédzser tagjainak. Ezen a részen bemutatási lehetőséget kapnak a retro tuningautók is. A füves területen elhelyezett veterán traktorokat az öreg szakik be is indítják, illetve az oldtimer harckocsikra lehet felmászni a veterán parancsnok engedélyével. A Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre fog : sínautó, lovasút, hajtány, kerti vasút és egy felfűtött gőzmozdony, ami a masiniszta fülkéjében szállítja az utasokat.

Kapcsolódó cikkek

Tiszavirágzás Szolnokon

Tiszavirágzás – Kiváló program júniusra

Nem biztos, hogy mindenki tudja, hogy Európában szinte csak a Tiszán virágzik a folyó.

Glastonbury fesztivál

Glastonbury fesztivál

Manapság nagy népszerűségnek örvendenek a feszitválok a világ minden táján. Az egyik legismertebb az angliai Glastonbury fesztivál.

Torockó - ahol az idő megállt – egy varázslatos székely falu Erdélyben

Torockó - ahol az idő megállt – egy varázslatos székely falu Erdélyben

Torockó, egy kis falu a Maros megyei Torockói-medencében Erdélyben, egy olyan hely, ami megőrizte hagyományos székely jellegét.