Íme Hévíz egyik legjobb szállodája, a Hotel Palace****Hévíz

Hévíz nemzetközi viszonylatban is kiemelkedik a gyógyfürdők közül.
Hotel Palace**** Hévíz - a Hévízi-tó körüli egyik legjobb szálloda

Hévíz nemzetközi viszonylatban is kiemelkedik a gyógyfürdők közül. Az egyedülálló tőzegmedrű tó a gyógyhatású összetevői miatt remek választás lehet minden korosztály számára. A Hévízi-tó kialakulása nagyjából 22 ezer évvel ezelőtt zajlott le, ekkor alakult ki a Balaton tómedre is. Hévíz a hazai turisztikai csomópontok közül is igen kiemelkedő, a remek gyógyászati lehetőségek mellett, számos történelmi múltat is magába foglaló területi egység.

Hévízről már az ókori időkből is maradtak fent írásos emlékek, amelyek bizonyítják, hogy már abban az időben is lakott területnek számított a város. A római korból több építészeti elem is fennmaradt, amelyeket a mai napig meg lehet nézni a városban. Ilyen például a az egregyi városrész, ahol leginkább megjelenik a császárkori települések egykori mivolta. A régészeti leletek alapján az is kiderült, hogy Hévíz és környéke a római időkben igen sűrűn lakott terület volt. A 18. században Gróf Festetics György alakította ki a most is álló fürdőkomplexumot, amely anno a munkásosztály számára készült olyan céllal, hogy a megfáradt izmaikat ezáltal tudják pihentetni, hogy a hosszútávú munka jól menjen. Azonban később az előkelők sora váltotta fel a fürdőzőket. A XX. század elején pedig, kiépítették a gyógyvíz mellé társuló legjobb gyógyászati utókezeléseket.

A tó vize magas kalcium-, magnézium-, kéntartalommal rendelkezik, emellé pedig kisebb arányban még a radon is társul. A mozgásszervi panaszokra, az ízületi gondokra , nőgyógyászati problémákra és bizonyos esetekben még bőrproblémákra is megoldást nyújtó víz kellemes relaxációs állapotot is fenntart, amelyet egész évben a szabad ég alatt élvezhetünk. A Hévízi-tó a fizikoterápiák kiegészítéseként remek gyógyászati terápiákat is kínál.

A városban a tótól összesen 200 m-re található a Hotel Palace****Hévíz, amely kiegészítő kúrákat és szépségkezeléseket is ajánl a vendégei számára. A hotel egész évben fogadja a pihenni és a gyógyulni vágyó látogatókat, ráadásul számos kedvezmény, remek kilátás, szobaszervíz, külön étterem és lehengerlően változatos ízek is társulnak a nyaralási élmény fokozása végett. A hotelben található a Carat Szépségszalon is, amely különféle masszázsokkal, iszappakolásokkal, elektro-és hidroterápiával foglalkozik.

A hotelben a nemzetközi kapcsolatainkat is egyengethetjük, ugyanis a környező országokból előszeretettel járnak át a gyógyvíz miatt. Az osztrákokon és a cseheken kívül, az oroszok létszáma növekedett meg az elmúlt évtizedben, ezért még az időt is bemondják a tó környékén ezen a nyelven. A tó vizét egy véderdő öleli körbe, amely az esti órákban egy könnyed levezető sétát jelent, mindemellett pedig, a városi termelői piac meglátogatási is részese lehet az aktív pihenési szakasznak. A fiatalok számára a Balaton, Keszthely és a cserszegtomaji extrémsportok kipróbálása lehet csábító.

Kapcsolódó cikkek

Tiszavirágzás Szolnokon

Tiszavirágzás – Kiváló program júniusra

Nem biztos, hogy mindenki tudja, hogy Európában szinte csak a Tiszán virágzik a folyó.

Őrült fesztivál: La Tomatina

Az őrült spanyol fesztivál: La Tomatina

Spanyolország, de talán a világ legőrültebb fesztiválja is ez.

5 rockfesztivál Európában

Európa 5 legjobb rockfesztiválja

Európa is bővelkedik a fesztiválokban. Most 5 olyan európai fesztivált mutatunk be, melyek a rockzene kedvelőinek lesznek szimpatikusak.